Услуги


Фирма Елгруп ООД е специализирана и извършва следните видове услуги на промишлени и битови обекти:

1. Силнотокови електрически инсталации

  • Захранване

От квалифицирания персонал на Елгруп ООД можете да получите цялостно изграждане на Вашата електрическа инсталация. Тя ще бъде съобразена с техническите проекти и съвременните стандарти, както и с конкретните Ви изисквания и предназначение на обекта. При липса на изготвени технически проекти или при ремонт на стара електрическа инсталация, можете да разчитате на технически компетентни мнения за оразмеряване на захранващите кабели и цялостно преоразмеряване на Вашата нова електрическа инсталация в зависимост от предназначението и консумацията. Захранващите кабели до обекта достигат подземно – в изкопи, тръбна мрежа, при необходимост с изграждане на шахти. Разполагаме с техника за направа на изкопи. При въздушно захранване са изправят стълбове на подходящо разстояние или изграждаме U-бан от точка до точка (между две сгради) . Работим с медни и алуминиеви проводници и кабели за въздушна мрежа.

  • Вътрешни електрически инсталации

Вътрешните електрически инсталации се изпълняват скрито (под мазилка или зад гипсокартон) или открито (полагане на скари или в PVC тръби и PVC канали) в зависимост от вида на строителството и предназначението на сградата и помещението. Материалите, с които работим, са на доказани производители, изпитани в дългогодишната ни работа и са придружени със сертификати за качество и декларации за съответствие на действащите стандарти, както и гаранция, гарантирана от производителя им (вносителя). Изпълнените електрически инсталации подлежат на проверка и тест от Елгруп ООД преди предаване на клиента и са с гаранция, съгласно Българското законодателство.

Предназначението и спецификата на обекта, както и предпочитанията на клиента определят изискванията и вида на осветлението, което се изгражда.

Всеки хотелски комплекс и дворно място се нуждаят от парково осветление, решено и изпълнено в стила, цветовата гама на ландшафтния проект и/или вкуса на клиента. Ние предлагаме вариантите и каталозите, Вие избирате вида на осветителните тела. Предлагаме изцяло автоматизирани предложения за включване на управлението на парковото осветление, както и ръчни такива.

Промишлените сгради, търговските комплекси, магазините и административните сгради задължително имат фасадно осветление.  То е както с фунционална, така и с екстериорна и рекламна цел. Автоматизацията на управлението и предвидените резерви за допълване и добавяне на празнична фасадна украса и реклама гарантират дългогодишен живот и експлоатация на изпълнените от нас фасадни осветления. Предлагаме различни решения, като наблягаме на енергоспестяващи осветители и светодиодни LED решения, както и автоматизация на процеса на управление. Нашата основна задача е постигане на съчетание между функционалност, ниска експлоатационна цена и максимално енергоспестяване. Предложенията са наши, а решенията – Ваши. услуги

При изграждане на вътрешно осветление на работни помещения – промишлени, административни и търговски, се цели постигане на необходима осветеност на работното място. В зависимост от изискванията на проекта предлагаме осветителни тела, отговарящи на определени изисквания – влагозащитени, прахоустойчиви и взривобезопасни, както и със защитни стъкла за медицински заведения. Съответствието на стандартите се гарантират със сертификати, придружаващи осветителите. Доставяме и монтираме луминисцентни осветителни тела, флуоресцентно промишлено осветление, енергоспестяващо и светодиодно LED осветление в цялата гама на спектъра на светлината. услуги

Вътрешните осветителни инсталации на жилища и заведения предполагат и позволяват най-голямо разнообразие от комбинации на видове, цветово разнообразие (RGB) и интериорни решения. Предлагаме скрито осветление, оформяне на кътове, акценти на картини и предмети и  димиране на светлината. Изцяло съобразени с помещението, интериора, стила и  вкуса на клиента. Техниците ни помагат изцяло на клиента при избора на вида на осветителя (халогенни, светодиодни LED, енергоспестяващи, димеруем) и цветната температура. Предлагат най-подходящите варианти в зависимост от вида на помещението и функционалността на светлинат. Постигат максимален ефект, настроение, уютна атмосфера и комфорт на клиента.

Богатият опит, постоянното изучаване и предлагане на нови решения и технологии, както и стремежа за самоусъвършенстване и високо качество ни позволиха да се наложим на пазара на електроуслугите и ни осигуриха много доволни и лоялни клиенти.

2. Производство на електрически табла

Разполагаме със собствена база и експертен инженерен екип с богат опит. Ние проектираме, произвеждаме, монтираме и ремонтираме електрически табла НН от следните разновидности:

– табла за управление,
– табла за автоматизация,
– измервателни табла,
– табла вторична комутация,
– контролни табла,
– МСС табла (мотор контрол център),
– DDC табла,
– табла за автоматика,
– табла за осветление,
– временни строителни табла,
– табла по БДС EN 60439-1.

Изработените електротабла са придружени с декларации за съответствие и сертификати за качество на вложените материали от производителите и официалните вносители за Република България. Гаранцията на таблата е съгласно действащото законодателство и се удостоверява с гаранционна карта и паспорт на изделието.
Екипът ни от специалисти оказват съдействие и консултации за постигане на максимална ефективност и съответствие с действащите норми и стандарти.

3. Мълниезащитни и заземителни инсталации

Ние предлагаме комплексно изграждане на мълниезащитни и заземителни инсталации на всички видове обекти и съоръжения. Винаги препоръчваме на нашите клиенти да направят мълниезащита и заземление на своите обекти, за да се предпазят от повреда и загуба на скъпоструващи съоръжения и човешки живот, при попадане на мълния върху сгради и съоръжения. Изпълняваме проекти за конвенционална и активна мълниезащита. Работим с европеиски производители, и прилагаме към всеки изпълнен обект сертификати за качество и гаранция.

4. Слаботокови инсталации

Елгруп Плевен предлага комплексно изграждане на различните видове слаботокови инсталации:

– телефонни централи и мрежи,
– структорно кабелни системи,
– пожароизвестяване,
– озвучаване,
– аудио и видео домофонни системи,
– автоматизация за врати и бариери,
– компютърни системи,
– системи за контрол на достъп,
– видеонаблюдение.

Ние работим със сертифицирани материали от европейски производители. Прилагаме всички техническите изисквания и стандарти при изграждането и ремонта на слаботоковите инсталации.

От началото на 2016 година сме на българския пазар с два наши електронни магазина за видеонаблюдение – ElgroupShop.EU и VideoMarket.EU.

От 2018г. за Вас, нашите клиенти, работи и електронен магазин Elgroup.BG за електроматериали и инструменти. Предлагаме само висококачествени и доказани в практиката ни стоки на известни производители.