Видеонаблюдение


Ако вече сте решили да изградите или разширите Вашето видеонаблюдение, ние от Елгруп Плевен ще Ви помогнем да изберете най-подходящата система за Вашият дом, офис, склад или имот. Ще изградим и настроим системата за видеонаблюдение според Вашите изисквания и нужди.

За да гледате камерите си в реално време с отдалечен достъп от компютър, таблет или смартфон е необходимо да имате следното:

 • Във Вашият обект, в който ще се изгради видеонаблюдението, да има Интернет (за предпочитане е от кабелен доставчик със статичен IP адрес).
 • Скоростта на ъплоуд в обекта да е поне по 1 мегабит на камера, за да се гледа с хубаво качество.

В нашите електронни магазини за видеонаблюдение ElgroupShop.EU  и  VideoMarket.EU  предлагаме техника на конкурентни цени с 24 месеца гаранция и с осигурен сервиз .


Категории видеонаблюдение:

 • Аналогово видеонаблюдение

Аналогови видеокамери все още могат да бъдат много ефективни. Имат много приложения за наблюдение, особено при ограничен бюджет. Традиционните охранителни камери за видеонаблюдение приемат видео сигнала в аналогов формат. Информацията се предава на записващото устройство (най-често DVR), където данните се цифровизират.

Основни характеристики на аналоговите видеокамери:

 • Сигналът, който излиза от тях се пренася чрез коаксиален кабел
 • цифровизирането, обработка, анализ и запис на информацията се случва в DVR рекордера;
 • Разделителната способност на аналоговите камери за видеонаблюдение се измерва в ТВ линии (TV Lines). Диапазонът на разделителната способност при този вид камери за видеонаблюдение е заключен между 380 TVL и 1200 TVL.

Аналоговите камери покриват всички възможни видове камери за видеонаблюдение:

 • куполни (dome) камери; корпусни/булет (bullet) камери; бокс (box) камери.
 • камери с пластмасов или метален корпус, вандалоустойчиви;
 • за вътрешен или за външен монтаж;
 • с наличие на инфраред подсветка или без;
 • с варифокален или с фиксиран обектив.
 • скрити камери (в PIR датчик, огледала и др.)
  Към момента изграждането на система за видеонаблюдение, чрез използването на аналогови камери, е най-евтиния вариант.

Използването на аналогови камери за видеонаблюдение с резолюция над 600 TVL гарантира много добро качество на изображението и покрива изискванията на повечето клиенти и техните обекти, които ще наблюдават и охраняват.
Въпреки, че стандартните аналогови решения са способни да възпроизвеждат сравнително чисти изображения с добро качество, тяхната максимална резолюция 960H (960 x 480 пиксела) налага редица ограничения във възможностите за цифрово увеличение при гледане на живо или на запис. Често се наблюдава и значителна загуба на яснота на изображението, като обикновено CCTV камерите не предоставят изискваната степен на подробности за разпознаване на лице, идентификация на регистрационен номер или парични знаци.

 • Аналогово видеонаблюдение с висока резолюция

HDCVI, HDTVI и AHD камерите, са аналогови камери със сензори от мрежови IP камери, и достигат резолюция (към този момент) до 4Mpx. Тези камери имат най-качествена картина на изгодна цена, като качеството им е сравнимо с това на мрежовите IP камери, но са 2 до 3 пъти по-евтини. Рекордерите им записват в същата резолюция, на която работят HD камерите. Ако имате стари аналогови камери и видеорекордер и искате да подобрите морално остарялата си система, това е вашето решение. Не е нужно да сменяте кабелите, новите HDCVI, HDTVI, AHD камери се свързват също с коаксиален кабел.
HD видеорекордерите са хибридни рекордери. Някои от тях имат възможност да поддържащи едновременно HDCVI, HDTVI, AHD и стандартни аналогови камери. В голяма част от тях може допълнително да се свържат до няколко мрежови IP камери. Всички модели имат лесно за конфигуриране меню на Български език.

 • IP Видеонаблюдение

IP (Internet Protocol) камерите за видеонаблюдение имат една основна характеристика – сигналът, който излиза от тях, е предварително цифровизиран и се предава по мрежови кабел тип FTP/UTP. Поради факта, че в цифров сигнал може да се предава огромен обем информация, тяхната разделителна способност е много по-висока от тази на аналоговите камери. Качеството на изображение е и едно от основните предимства на IP видео системите в сравнение с аналоговите.
Масово IP камерите се продават в комплект със специализиран софтуер, който придава множество функции (аналитични, запис, преглед) на компютъра, който ще се използва за видеосървър, а също така могат да се използват и с професионални NVR рекордери, известни още като мрежови рекордери.
IP камерите записват и изпращат цифрови видео материали (потоци от данни) посредством локална или интернет мрежа, която позволява на потребителите да гледат, записват, съхраняват и управляват своите изображения и видео файлове локално или отдалечено през мрежовата инфраструктура.

Този тип камери могат да се поставят навсякъде, където има връзка с IP мрежа. Те разполагат със собствен IP адрес, не се нуждаят от връзка с компютър за да работят. Мрежовите камери могат да записват и предават висококачествени видео изображения през всяка IP мрежа или в интернет, където кадрите/записите могат да бъдат гледани от разстояние с помощта на компютър, мобилни телефони и други преносими устройства.

Предимство е, че записаната информация може да се съхранява на отдалечени места. Не е необходимо записващото устройство да бъде в локална мрежа с камерите.